Kilpailut

Anne, Johanna ja Sirra Valkeakoskella

Mitalijuhlaa SM-hiihtosuunnistuksissa

Talven hiihtosuunnistuksen SM-kisoista saavutuksena oli peräti 10 henkilökohtaista ja 5 viesti-mitalia Epilän Esalle. Sirra Toivonen, Johanna Perkkalainen ja Anne Pelto-Huikko saavuttivat SM-kultaa kaikilta henkilö-kohtaisilta matkoilta.

SM-sprinttiviesti / Valkeakoski 13.2.2022
1. Epilän Esa  D100 (Johanna Perkkalainen, Sirra Toivonen)
1. Epilän Esa  D120 (Saija Laurila, Anne Pelto-Huikko)
1. Epilän Esa  D140 (Marja-Liisa Ruusunen, Mirja-Liisa Sulander)
2. Epilän Esa  H120 (Pertti Ovaska, Kalevi Mäkipää)

SM-keskimatka / Iisalmi 26.2.2022

SM-viesti / Iisalmi 27.2.2022
1. Epilän Esa  D150 (Perkkalainen, Pelto-Huikko, Toivonen)

SM-pitkämatka / Sonkajärvi 5.3.2022

Iltarastien päätöstapahtuma ja EE:n mestaruuskilpailut pidettiin 21.10. Horhassa

Lauantaina Tampereen iltarastien päätöstapahtuman palkinnoista kilpaili lähes 200 suunnistajan joukko, joka pinkaisi yhteislähdöstä maastoon poutasäässä. Vartin myöhemmin maastoon lähtivät Esalaiset Katvalan Jeren komennosta. Valmiita uria ja omia polkuja pitkin eteni 12 Esalasita tavoittellen seuranmestaruuksia 4km ja 8km radoilla. Koukut radoille oli huolella suunnitellut Maijalan Kari. Kolea sää rokotti selvästi seuranmestaruuskisojen osallistujamäärää, ja vanhemman polven epiläläiset seurasivat kisoja ja nauttivat tunnelmasta kannustusjoukoissa. Kisailijoille suorituksen päätteeksi oli tarjolla juotavaa, kisamakkaran käristystä grillikatoksessa ja tietenkin sauna Lamminpään majalla.

Seuranmestaruuskisojen tulokset ja väliajat löydät tästä linkistä.Iltarastien päätöstapahtuman tulokset on nähtävissä Iltarastien nettisivulla.

Kultasadetta hiihtosuunnistuksen MM-kisoista 2017

Veteraanien MM-kilpailuissa Imatralla kilpailtiin lauantaina ja sunnuntaina keskimatkan mestaruudesta. Kaksipäiväisen kilpailun lopputulokset olivat mahtavaa luettavaa: Kultaa ottivat Sirra Toivonen (W45), Johanna Perkkalainen (W50) ja Anne Pelto-Huikko (W55). Lisäksi Marjatta Vauhkonen (W75) ja Tapio Mannila (M55) ottivat pronssia, ja Mikko Houni oli neljäs sarjassa M80.

Aiemmin torstaina 9.2.2017 kilpailtiin pitkällä matkalla, jolloin hopeaa ottivat Tapio Mannila (M55) ja Marja-Liisa Ruusunen (W75). Lisäksi  Anne Pelto-Huikko otti pronssia (W55) ja Sirra Toivonen oli neljäs sarjassa W45,

SM-sprintti 2014 Hollolassa

Seppo Paavola saa juuri pronssihalauksen. Heikki nauttii korkeimmalla korokkeella.

"Nyt meni kaikki kohdalleen"

Heikki Rantala ei voinut pidätellä tyytyväisyyttään voitokkaan SM-sprinttikisan jälkeen kotimatkalla Tampereelle.

- Nyt meni kaikki kohdalleen, hän sanoi.

Heikki siis voitti H75-sarjan sprintin kultaa Hollolan keskustassa käydyssä SM-kisassa. Seppo Paavola ja Marja-Liisa Ruusunen täydensivät EE:n komean päivän ottamalla mitalit. Seppo oli H75:ssä kolmas ja Marja-Liisa D70:ssä toinen.

Heikin kulta tuli ylivoimaisen esityksen jälkeen. Hän voitti ensin karsintasarjansa ja jätti finaalissa toiseksi tulleen Olavi Kittilän melkein kahden minuutin päähän.

Katso lisää tuloksia SM-sprintin sivuilta.

EE:n naiset SM-viestissä

Seura sai kaksi naisjoukkuetta liikkeelle SM-viesteihin Nastolassa. D210-sarjassa kolmikko Marjatta Vauhkonen, Marja-Liisa Ruusunen, Mirja-Liisa Sulander kiirehti neljänneksi. D150-sarjassa trio Anu Seppälä, Merja Toivonen, Sari Maijala pääsi kahdeksanneksi.

Lue lisää viestien tulossivuilta.

Kisakatsomossa Marja-Liisa Ruusunen (vas.), Simo Ruusunen, Anu Seppälä ja Rauno Hakala.
Mirja-Liisa Sulander suunnisti D65-sarjassa sijalle 13.
Heikki Rantalalta irtosi hymy viimeisellä rastilla, vaikka takana oli raskas reissu.

Vaikea SM-maasto vei vauhdin

Ryhmä kakkosen pitkien matkojen SM-kisoissa paras epiläläisistä oli Marja-Liisa Ruusunen. Hän suunnisti D70-sarjassa kahdeksanneksi. Mirja-Liisa Sulander kiirehti 13:nneksi D65-sarjassa.

Miehet olivat naisia hitaampia. Paras heistä oli ensimmäistä kauttaan H75-sarjassa suunnistava Heikki Rantala. Hän oli 14:s. Samassa sarjassa Mikko Houni tuli sijalle 21.

Vihdin maasto oli hämäläiseen ryteikköön ja nokilaiseen kivikoon tuottuneille epiläläisillekin yllättävän haastava. Peitteinen maasto piti huolen siitä, että vauhti oli pahimmillaan jotain kävelyn ja konttaamisen väliltä.