Kilpailukutsu

Tampereen koulujen suunnistusmestaruuskilpailut
torstaina 14.10.2021

Tulostettava kilpailukutsu

PDF-tiedosto2021_kilpailukutsu_V2.pdf (85 kB)

Kilpailukutsu

Tarkemmat kilpailuohjeet ovat nähtävissä ma 5.10.2021 EEn sivuilla www.epilanesa.net sekä kilpailupaikalla.

Kilpailun järjestää Epilän Esa ry. Kilpailussa sovelletaan Suomen suunnistusliiton sääntöjä ja järjestäjien ohjeita.

Kilpailussa on yksilö- ja parisarjat. Parin voi muodostaa saman koulun oppilaista. Sama kilpailija voi kilpailla vain joko yksilö- tai parisarjassa. Parisarjassa kilpailusarja määräytyy parin vanhemman jäsenen mukaan. Tyttöjen parisarjassa parin molempien jäsenten on oltava tyttöjä.

COVID-ohje

  • Jokaisen kilpailijan, toimitsijan, huoltajan tai muuten kilpailualueella olevan henkilön on noudatettava yleisiä ohjeita COVID-19 -tartuntariskin minimoimiseksi.
  • Jos et ole täysin terve - älä osallistu kilpailuun ja älä tule kilpailukeskukseen.
  • Pidä 1-2 metrin turvaväli toisiin henkilöihin kilpailukeskuksessa ja kilpailun aikana.
  • Huolehdi oma-aloitteisesti hyvästä käsihygieniasta. Kilpailukeskuksessa on käsienpesupaikka ja käsidesiä tarjolla. Kilpailun järjestäjä puhdistaa lisäksi paikkoja, joissa mahdollinen tartuntariski on kasvanut.

Tule tekemään oma suoritus koulukohtaisesti ryhmiteltyjen lähtöaikojen mukaisesti. Palkinnot toimitetaan jälkikäteen koululle ja opettajia pyydetään jakamaan ne koulun juhlallisessa tilaisuudessa.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus on Lamminpään ulkoilumajalla (Velodromintie 8, 33420 Ylöjärvi). Ulkoilumajalta löytyvät pukeutumis- ja pesutilat, ota toiminnassa huomioon COVID-ohje.

Parkkipaikkoja on ulkoilumajan parkkialueella. Lähimmät bussipysäkit ovat linja 80, kantatie 65:llä (Ylöjärven raja), josta 900m kävely ja linja 28, Ylöjärventien ja Vuorentaustantien risteys, josta 600m kävely kilpailukeskukseen.

Maasto

Kilpailualue on Lamminpäässä oleva ulkoilualue. Erityisesti pidemmillä radoilla löytyy myös korkeuseroja

Kilpailupäivänä kilpailijat saavat liikkua ainoastaan oman kilpailusuorituksensa ajan Lamminpään kilpailumaastossa.

Kartta

Kartta on ajantasainen, valmistunut 2020. Kartan mittakaava on 1:5 000 (radat 1,5km ja 2km) sekä 1:7 500 (radat 3 km ja 4km), käyräväli 5 m. Kartta on tulostekartta, muovisuojuksessa.

Ilmoittautuminen

Opettajat ilmoittavat oppilaansa keskitetysti koulukohtaisesti viimeistään keskiviikon 6.10 kuluessa seuraavasti:

  • Massailmoittautumiset Excel-muodossa. Tiedosto on kutsun ohessa. Lähetä excel sähköpostitse osoitteella kuusela.harrin(at)gmail.com. Ilmoittautumisessa pitää olla seuraavat tiedot: sarja, nimi/nimet, Emit-kilpailukortin numero (jos on oma kortti), koulu ja ilmoittaja.
  • Vain erikoistapauksessa yksittäisilmoittautumiset em. tiedoilla suoraan sähköpostilla em. osoitteeseen.

Mikäli Emit-kilpailukortin numeroa ei ole ilmoitettu, järjestäjä varaa kilpailijalle lainakortin. Lainakortit ovat noudettavissa infosta. Pari-sarjoissa riittää yksi Emit-kortti.

Emit-kortit pitää rekisteröidä kilpailijan nimelle ja koululle. Lainakortit on rekisteröity jo valmiiksi. Omilla Emit-korteilla suunnistavien pitää käydä rekisteröimässä korttinsa kisaan infossa.

Sarjat ja alustavat ratapituudet

LuokatSarjat ja ratapituudet
Alakoulu 1-2. lk.Parisarja (T12) - 1,5 km helppo
Parisarja (P12) - 1,5 km helppo
Alakoulu 3.-4. lkTytöt (T34) - 2 km helppo
Pojat (P34) - 2 km helppo
Parisarja (T34) - 2 km helppo
Parisarja (P34) - 2 km helppo
Alakoulu 5.-6. lkTytöt (T56) - 3 km helpohko
Pojat (P56) - 3 km helpohko
Parisarja (T56) - 2,5 km helppo
Parisarja (P56) - 2,5 km helppo
Yläkoulu 7.-9. lkTytöt (T79) - 4 km keskivaikea
Pojat (P79) - 4 km keskivaikea
Parisarja (T79) - 3 km helpohko
Parisarja (P79) - 3 km helpohko

 

Lähdöt

Lähtö sijaitsee kilpailukeskuksen läheisyydessä. Lähtöajat tulevat viimeistään maanantaina 11.10 EEn sivuille (www.epilanesa.net). Lähtöajat porrastetaan koulukohtaisesti.

Lähtöön ilmoittaudutaan lähtötoimitsijalle, joka järjestää lähtijät lähtökarsinaan. Lähtökarsinnassa on oltava viisi minuuttia ennen omaa lähtöä.

Lähtö tapahtuu iltarastityylisesti: Lähtöpaikalla on kello ilmoittamassa lähtöminuutin, jonka aikana lähtijä nollaa emitin. Ajanotto alkaa suunnistajan irrottaessa emitin nolla-leimasimesta ja päättyy maalileimaan.

Parisuunnistus

Parisarjassa pari ilmoittautuu lähtötoimitsijalle kuten yksittäinen suunnistaja. Pareittain suunnistajilla on yhteinen emit, mutta molemmilla suunnistajilla oma kartta. Radan hyväksytty suorittaminen edellyttää parin juoksemista yhdessä koko radan ajan (max. 20 metrin päässä toisistaan).

WC, pukeutuminen ja peseytyminen

Lamminpään ulkoilumajalla. 

Tulokset

Tulokset julkaistaan EEn sivuilla www.epilanesa.netviimeistään kilpailuna seuraavana päivänä.  Mitalit ja kirjalliset tulokset toimitetaan jälkikäteen kouluille.

Toimihenkilöt

Kilpailun johtajaKalle Heino (k.k.heino(at)gmail.com)
RatamestariKari Maijala
TuloslaskentaHarri Kuusela