Kisatarina

Näiden miesten vastuulla on, että Epilässä nähdään syyskuussa hyvin järjestetty SM-sprintti. Kalle Heino (vas.) on kisan tekninen johtaja, Heikki Rantala vastaa taloudesta, Kari Maijala johtaa koko orkesteria ja Petri Annila piirsi radat.

Epilän Esa tarjoaa syntysijoillaan

vaativaa ja vauhdikasta sprinttiä

 

Seuramme siis isännöi ja emännöi 19. syyskuuta SM-sprinttiä. Koska kisassa on nykytyyliin mukaan mukana sekä R1- että R2-ryhmät, on järjestelyissä haastetta pienelle seuralle.

Onneksi Epilässä on niin viisasta ja varttunutta väkeä, että ymmärsimme pyytää isoa veljeä apuun. Koovee auttaa monissa käytännön asioissa. Muiden muassa pääratamestari Petri Annila on ”lainassa” Kooveestä.

Myös monet muut yhdistykset ovat mukana talkoissa.

Ratamestari Annilan mukaan kilpailumaasto soveltuu hyvin suurelle osanottajamäärälle ja tarjoaa mahdollisuuden suunnitella urheilullisesti tasapuoliset SM-arvoon sopivat vaativat sprinttiradat.

Kilpailualue on pääasiallisesti ihmisen muokkaamaa. Löytyy asvalttia, hiekkateitä ja -kenttiä sekä hoidettuja nurmikko- ja puistoalueita.

Kisamaasto on sprintin ajan enimmäkseen suljettu ajoneuvoliikenteellä. Kilpailijat ylittävät muutamia autoteitä, joissa heidät ohjataan rastien sijoittelun avulla järjestäjän valvomaan ylityskohtaan.

Järjestäjät ohjaavat liikennettä ylityspaikoilla, mutta myös kilpailijoiden on syytä ottaa huomioon mahdollinen ajoneuvoliikenne ylityspaikkojen kohdalla.

Petri Annila lupaa, että reitinvalintataitojen ja ennakointikyvyn lisäksi kilpailussa testataan myös suunnistajien vauhtiominaisuuksia nopeilla rastiväleillä.

Kisapaikalle pääsee kätevimmin niin, että ajaa autonsa Teivon raviradan pysäköintipaikalle ja nousee sieltä järjestäjien tarjoamaan bussikyytiin. Matka kilpailukeskukseen kestää noin 10 minuuttia. Pysäköintilipun ja edestakaisen bussikyydin voi maksaa kisapaikalla infoon. Jos se unohtuu, lipun voi maksaa ennen kotimatkalle lähtöä Teivossa.

Myös julkisilla liikennevälineillä pääsee paikalle. Bussilinjat 8, 11, 13, 17, 29, 36, 80 ja 85 ajavat kilpailukeskuksen vierestä Pispalan valtatietä pitkin, pysäkki on Epilä 1518.

Kilpailijoiden muonituksesta vastaa Tampereen Ateria. Se tarjoaa kahden vaihtoehdon lounasta. Lounaan hinta on kuusi euroa. Epilän Esa toivoo, että ruokailijat ilmoittaisivat syömähaluistaan ennakkoon osoitteeseen kalleheino1947@gmail.com. Ennakkoilmoitus ei ole sitova.

Jari Toivonen