Kilpailuohjeet

Tampereen koulujen suunnistusmestaruuskilpailut
torstaina 14.10.2021

Kilpailun järjestää Epilän Esa. Kilpailussa sovelletaan Suomen suunnistusliiton sääntöjä ja järjestäjien ohjeita.

Tulostettava kilpailuohje

PDF-tiedosto2021 -kilpailuohje_V2.pdf (344 kB)

COVID-ohje

  • Jokaisen kilpailijan, toimitsijan, huoltajan tai muuten kilpailualueella olevan henkilön on noudatettava yleisiä ohjeita COVID-19 -tartuntariskin minimoimiseksi.
  • Jos et ole täysin terve - älä osallistu kilpailuun äläkä tule kilpailukeskukseen.
  • Pidä 1-2 metrin turvaväli toisiin henkilöihin kilpailukeskuksessa ja kilpailun aikana.
  • Huolehdi oma-aloitteisesti hyvästä käsihygieniasta. Kilpailukeskuksessa on käsienpesupaikka ja käsidesiä tarjolla. Kilpailun järjestäjä puhdistaa lisäksi paikkoja, joissa mahdollinen tartuntariski on kasvanut.
  • Saapukaa kilpailupaikalle sopivasti omaan aikatauluunne liittyen, noin 30 min ennen.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus on Lamminpään ulkoilumajalla. Pysäköinti majan parkkipaikalla, josta noustaan portaat ylös majalle. Kilpailumaasto alkaa majalta, jonka vuoksi kilpailumaastossa kilpailijat saavat liikkua ainoastaan oman kilpailusuorituksensa ajan. verryttely on tehtävä parkkipaikka-alueen läheisyydessä.

Maasto

Kartan mittakaava on 1:7 500, käyräväli 5 m. Kartan koko on A4. Kartta on tulostekartta, muovisuojuksessa. Kuvalliset ja nuorimmilla myös sanalliset rastimääritteet ovat kartan reunassa (irrallisia määritteitä ei ole saatavilla).

Kartta on ajantasainen, valmistunut 2020 (Kimmo Viertola).

Ratamestarin lausunto

Alue on hyväpohjaista kangasmaastoa, josta löytyy melkoisia korkeuseroja.

Alueella on hyvin tiheä polkuverkosto, joka osaltaan muodostaa haasteen kilpailijoille.

Radoista on pyritty tekemään sellaiset, että myös vähemmän suunnistuskokemusta omaavat koululaiset osaavat suunnistaa niillä ja tulevat maaliin hyvällä mielellä. Polkuverkostosta huolimatta tärkeintä on olla tarkkana suunnan kanssa ja tietää etukäteen, miten pitkälle voi edetä.

Isommat suunnistajat - ottakaa huomioon pienemmät, myös rasteilla leimatessa ja kapeilla poluilla juostessa.

Kielletyt alueet

Pihoille ja raviradan alueelle (kartalla oliviinvihreä väri) ei saa mennä. Alueen ympärillä oleva kestopäällystetty tiestö on myös merkitty kielletyksi alueeksi.

Sarjat ja alustavat ratapituudet

LuokatSarjat ja ratapituudet
Alakoulu 1-2. lk.Parisarja (T12) - 1,5 km helppo
Parisarja (P12) - 1,5 km helppo
Alakoulu 3.-4. lkTytöt (T34) - 2 km helppo
Pojat (P34) - 2 km helppo
Parisarja (T34) - 2 km helppo
Parisarja (P34) - 2 km helppo
Alakoulu 5.-6. lkTytöt (T56) - 3 km helpohko
Pojat (P56) - 3 km helpohko
Parisarja (T56) - 2,5 km helppo
Parisarja (P56) - 2,5 km helppo
Yläkoulu 7.-9. lkTytöt (T79) - 4 km keskivaikea
Pojat (P79) - 4 km keskivaikea
Parisarja (T79) - 3 km helpohko
Parisarja (P79) - 3 km helpohko

 

Lähdöt

Lähtö sijaitsee 200 m kilpailukeskuksesta. Matka lähtöön on viitoitettu valkoisella EE muovinauhalla.

Lähtöön ilmoittaudutaan lähtötoimitsijalle, joka järjestää lähtijät lähtökarsinaan. Lähtökarsinnassa on oltava viisi minuuttia ennen omaa lähtöä. Lähtöväli on 1 minuutti.

Lähtö tapahtuu iltarasti-tyyliin: Lähtöpaikalla on kello ilmoittamassa lähtöminuutin, jonka aikana lähtijä nollaa emitin. Ajanotto alkaa suunnistajan irrottaessa emitin nolla-leimasimesta ja päättyy maalileimaan.

Kartan saa toimitsijalta 30 sek ennen lähtöaikaa. Lähtöviivalta K-pisteelle eli suunnistuksen alkuun on 50 m.

Parisuunnistus

Parisarjassa pari ilmoittautuu lähtötoimitsijalle kuten yksittäinen suunnistaja. Pareittain suunnistajilla on yhteinen emit, mutta kumpikin saa oman kartan. Parisuunnistajista toinen leimaa emitillä ja toisen on oltava hänen vieressään. Radan hyväksytty suorittaminen edellyttää parin juoksemista yhdessä koko radan ajan (max. 20 metrin päässä toisistaan). Noudetaan Fair Play sääntöjä.

Leimausjärjestelmä

Kilpailussa käytetään Emit-leimausjärjestelmää. Mikäli Emit-kilpailukortin numeroa ei ole ilmoitettu, järjestäjä varaa kilpailijalle lainakortin. Lainakortit ovat noudettavissa infosta. Pari-sarjoissa riittää yksi Emit-kortti.

Emit-kortit pitää rekisteröidä kilpailijan nimelle ja koululle. Lainakortit on rekisteröity jo valmiiksi. Omilla Emit-korteilla suunnistavien pitää käydä rekisteröimässä korttinsa kisaan infossa.

Maastossa on myös muita rasteja kuin tämän kilpailun rasteja - tarkista rastikoodi aina rastimääritteistä!

Maali

Kaikilla kilpailijoilla on sama viimeinen rasti mistä tulee viitoitus maaliin. Maaliintulossa käytetään Emit-maalileimausta. Tullessaan maalilinjalle kilpailija leimaa Emit-korttinsa, jolloin kirjautuu maaliintuloaika. Tämän jälkeen hän siirtyy opastuksen mukaisesti Emit-kortin lukulaitteelle rastileimausten tarkastukseen. Kartat kerätään pois maaliin saapuvilta. Kilpailun jälkeen kilpailusivustolle viedään kaikkien ratojen kartat nähtäväksi.

Keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa tai tulospalvelussa.

WC, pukeutuminen ja peseytyminen

Lamminpään  hiihtomajalla. Järjestäjä ei suosittele suihkutilojen käyttöä ja pukuhuoneissa oleskelua COVID-pandemian vuoksi.

Tulokset

Tulokset tulevat tulostaululle kilpailun päätyttyä. Kartat kerätään pois maaliin saapuvilta. Kartat luovutetaan takaisin kilpailijoille viimeisen lähtijän lähdettyä radalleen.

Palkinnot

Kunkin sarjan kolme parasta palkitaan mitaleilla. Palkinnot toimitetaan jälkikäteen koululle ja opettajia pyydetään jakamaan ne juhlallisesti tulevien koko koulun juhlien yhteydessä.

Toimihenkilöt

Kilpailun johtajaKalle Heino (k.k.heino(at)gmail.com)
RatamestariKari Maijala
TuloslaskentaHarri Kuusela